میتوانید با مصرف مواد غذایی مناسب ناخنهایتان را محکمتر کرده و زیبایی و براقی را به آنها بازگردانید.
کمبود آهن، تیروئید و یا کم خونی میتواند دلیلی برای شکنندگی و عدم استحکام ناخنها باشد. داشتن ناخنهای سالم و محکم زیبایی دستها را چند برابر میکند و به شما اعتماد به نفس بیشتری میدهد. احتمالاً شما هم با مشکلاتی مانند ناخنهای مات، ناخنهای شکننده و خشک یا سست مواجه هستید و نمیدانید باید چه کار کنید. همهی این مشکلات ناشی از کمبود یک یا چند عنصر مغذی در بدن هستند.
توجه داشته باشید که نباید ناخن ها را به مدت طولانی خیس نگهداشت تا سفید شوند. زیرا این کار باعث شکنندگی آنها می شود. برای جلوگیری از زرد شدن ناخن ها اگر سیگار می کشید بهتر است آنرا ترک کنید و بدون استفاده از دستکش به مواد شیمیایی دست نزنید.با ناخن هایتان مهربان باشیداز سوهان، قیچی، ناخن گیر و .. با ملایمت استفاده کنید.
پنبه را اغشته به روغن زیتون کرده و بر روی ناخن هایتان بمالید این کار باعث میشود ناخن هایتان سریعتر رشد کرده و مقاومت بیشتری در برابر شکستی ویا آسیب داشته باشند.
ناخن هایتان را به شکل چهارگوش سوهان کشیده و مرتب کنید سپس گوشه هایش را کمی گرد کنید این نوع کوتاهی و مرتب کردن ناخن ها باعث رشد منظم ناخن میشود. و ناخن های زیباتری خواهد داشت.
به جز موارد نادر مانند بیماری تیروئید و یا کم خونی، شکستن ناخن به دلیل خشکی ناخن است. دکتر لوری پولیس، مدیر بخش پوست شناسی منهتن می گوید: به طور مداوم ناخنهای خود را با کرمها و روغنها چرب کنید و شبها از دستکش استفاده کنید. این گرمای حاصل از دستکش باعث می شود کرم مؤثرتر واقع شود.
آیا رنگ ناخنهای شما مات است؟
علت: احتمال دارد دچار کمبود اسیدفولیک شده باشید. با بالا رفتن سن بدن نمیتواند به میزان کافی ویتامین B جذب کند که دست بر قضا برای سلامت و استحکام ناخنها نیز ضروری است.
روش مقابله: سعی کنید مواد غذایی سرشار از اسیدفولیک را در برنامهی غذاییتان بگنجانید. برای این کار عدس، با قالی و اسفناج را دریابید حبوبات، سبزیجات برگ سبز تیره و نخودفرنگی از دیگر مواد غذایی مفید برای از بین بردن مشکل ناخنهای مات هستند.
آیا ناخنهایتان میشکنند؟
علت: ناخنهای شکننده خبر از کمبود ویتامین میدهند. برای درمان باید به فکر بالا بردن میزان آهن، روی و ویتامینB بدنتان باشید. بر اساس پژوهشی که متخصصان دانشگاه کلمبیای ایالاتمتحدهی آمریکا انجام دادهاند مصرف مکمل حاوی بیوتین (ویتامینB٧) میتواند ضخامت ناخنها و در پی آن مقاومت آنها را بالا ببرد.
روش مقابله: اگر ناخنهایتان خیلی زود میشکنند و مقاومت چندانی ندارند اسیدهای چرب ضروری را دریابید. برای این کار به غلات، سوپ، خورش، ماهی یا سالادهایتان دو قاشق غذاخوری روغن کتان یا تخم کتان آسیاب شده اضافه کرده و میل کنید. از مصرف مواد غذایی سرشار از آهن مانند گوشت قرمز، تخممرغ، اسفناج، آویشن، عدس و غیره غافل نشوید.
آیا ناخنهایتان نرم هستند؟
علت: اگر ناخنهایتان خیلی نرم هستند احتمال دارد کمبود گوگرد داشته باشید. به خاطر اینکه گوگرد به طور طبیعی در ناخنها وجود دارد و مسئول استحکام آنهاست. اگر پزشک متخصص تشخیص دهد فردی دچار کمبود گوگرد است برایش «سیستئین» تجویز میکند. از این گذشته بدن برای تولید کراتین(همان پروتئین موثر برای داشتن ناخنهای محکم) نیاز به پروتئین دارد که باید از طریق مصرف مواد غذای سرشار از پروتئین تامین شود.
راه حل مقابله: برای بالا بردن ذخیرهی گوگرد بدنتان شلغم، کلم، تخممرغ، پیاز یا خیار را دریابید. برای تامین پروتئین بدنتان نیز به سراغ گوشت قرمز کم چرب، گوشت مرغ، بوقلمون، ماهی آزاد و ماکرو بروید. مصرف این مواد غذایی استحکام ناخنها را بالا میبرد.
دو تکه شدن ناخنها
علت: دو تکه شدن ناخنها طبیعی نیست و احتمال دارد به دلیل کمبود آهن، روی، ویتامین B و سلنیوم باشد. این ریزمغذیها در ساخت و مراقبت از ناخنها دخیلاند. در نتیجه وقتی بدن با کمبود این ریزمغذیها مواجه باشد، بخشهای سطحی و زیری ناخنها مقاومت و استحکام خود را از دست میدهند و در نتیجه به دو قسمت تقسیم میشوند. شکستن ناخنها همچنین میتواند علامت کمبود کلسیم باشد اما این مورد بسیار نادر است. باید بگوییم که پدیدهی دو تکه شدن ناخنها اغلب با فرا رسیدن دورهی یائسگی ظاهر میشود. در بدن زنان پنجاه ساله ترشح هورمونها کاهش مییابد و ناخنها رطوبت خود را از دست داده و میشکنند.
روش مقابله: برای تامین این مواد مغذی به سراغ گوشت قرمز کم چرب، گردو به خصوص گردوی برزیلی(اگر در دسترس دارید)، جگر، ماهی، تخمهی آفتابگردان، سبوس گندم و برنج، جوانهی گندم، خاویار، میگو و غیره را دریابید.
اگر مقاومت ناخنهایتان کم است؟
علت: کمبود آهن میتواند دلیلی برای شکنندگی و عدم استحکام ناخنها باشد. برای اینکه مقاومت ناخنهایتان را بالا ببرید باید به سراغ مواد غذایی سرشار از آهن و همچنین مواد غذایی سرشار از ویتامین C بروید. به خاطر اینکه ویتامین C باعث جذب بهتر آهن میشود.
روش مقابله: برای بالا بردن میزان آهن بدنتان غلات غنیشده، تخممرغ، اسفناج و عدس را دریابید و برای جذب بیشتر ویتامین C مرکبات، گوجهفرنگی، فلفل دلمهای، کیوی و غیره را در الویت قرار دهید. تاکید میکنیم که ترکیب اسفناج با گوجهفرنگی و ترکیب سفیدهی تخممرغ آب پز با فلفل دلمهای سبز و قرمز و همچنین ترکیب غلات غنیشده با توتفرنگی برای تامین آهن بدن و افزایش استحکام ناخنها فوقالعاده است.
لکههای سفید، آیا نشانه کمبود کلسیم است؟
به عقیدهی متخصصان لکههای سفید رنگ زیر ناخنها هیچ ارتباطی به کمبود کلسیم ندارند. این لکهها در واقع حبابهای هواییاند که در پی آسیبها یا ضربدیدگی ناخنها تشکیل میشوند. در میان شایعترین صدماتی که به ناخنها وارد میشود میتوان به افراط در مانیکور و کندن یا خراشیدن ناخنها اشاره کرد. بنابراین مراقب ناخنهایتان باشید چون ناخنها قابل پیوند نیستند و نمیتوان جایگزینی برای آنها یافت.
گردآوری : گروه اینترنتی نیک صالحی