کد مطلب: 9986 | زمان انتشار: ۱۳:۳۰:۱۴ - سه شنبه ۲۶ اسف ۱۳۹۳ | بدون نظر | دفعات مشاهده : 592 | |

معرفی گوشی HTC One M9

htc_one_m9_hero

روز گذشته و در مراسم رونمایی وان ام ۹ فرصت آن را پیدا کردیم تا با پرچمدار جدید اچ‌تی‌سی که به اعتقاد بسیاری، خوش‌ساخت‌ترین گوشی اندرویدی بازار است، از نزدیک کار کنیم و در این مقاله قصد داریم تا تجربه‌ی کار با این گوشی را در اختیار کاربران زومیت قرار دهیم. در ادامه با نگاه نزدیک زومیت به HTC One M9 همراه باشید.

 حدودا دو هفته‌ی پیش اچ‌تی‌سی در کنگره جهانی موبایل، پرچمدار جدید خود را معرفی کرد. اگرچه وان ام ۹ از نظر ظاهری خیلی شبیه به نسل قبل خود است، اما تغییرات خوبی در آن اعمال شده و حالا به محصولی جذاب‌تر و کاربردی‌تر تبدیل شده است.

این سومین سالی است که اچ‌تی‌سی پرچمدار خود را با نام وان و زبان طراحی متفاوتش معرفی می‌کند. طراحی که بعد از سه نسل حالا به اوج پختگی و بلوغ خود رسیده است. وان ام ۹ یک محصول انقلابی نیست، اما همچنان می‌توان آن را زیباترین و خوش‌ساخت‌ترین گوشی اندرویدی دانست.

شاید در نگاه اول نتوان تفاوت چندانی بین وان ام ۹ و وان ام ۸ مشاهده کرد، اما واقعیت این است که پرچمدار جدید چندین تغییر نسبت به نسخه‌ی قبلی داشته که همه‌ی آن‌ها باعث زیبا‌تر شدن و بهبود ارگونومی دستگاه شده‌اند.

بدنه‌ی وان ام ۹ همچون نسل قبل از فلز برس خورده و یک‌تکه ساخته شده است. در زمان استفاده از گوشی همان حس کالای با کیفیت به کاربر منتقل می‌شود. همچنان فریم فلزی دور دستگاه وجود دارد، اما این بار از رنگ نقره‌ای به طلایی تغییر کرده است. خوشبختانه دکمه‌ی پاور که روی لبه‌ی بالایی تلفن قرار داشت، حالا روی لبه‌ی سمت راست و زیر دکمه‌های تنظیم صدا قرار گرفته است؛ طرح خاصی هم روی آن اعمال شده تا در زمان قرار گرفتن دست روی آن‌ها بدون نیاز به نگاه کردن به لبه‌ی گوشی متوجه شوید که الان دست‌تان روی دکمه‌ی پاور است یا کلید کم و زیاد کردن حجم صدا.

در قسمت جلویی تقریبا هیچ تغییری اعمال نشده و همچنان همان اسپیکرهای قدرتمند بوم‌ساوند وجود دارند که البته این بار اچ‌تی‌سی، فناوری دالبی را نیز به آن‌ها اضافه کرده است. حجم صدای خروجی حتی در سالن نسبتا شلوغ برگزاری مراسم به خوبی قدرتِ خود را نشان می‌دهد. با توجه به پرچمدارانی که امسال معرفی شدند می‌توان همچنان HTC One را بهترین از نظر اسپیکر و کیفیت صدای خروجی دانست.
اچ‌تی‌سی بر خلاف اکثر تولیدکنندگان که به سمت استفاده از صفحه‌نمایش‌های QHD روی آورده‌اند، ترجیح داده تا در وان ام ۹ نیز از همان صفحه نمایش IPS LCD با رزولوشن Full HD بهره ببرد. در دنیای واقعی و با چشم‌های غیرمسلح نمی‌توان چندان تفاوتی بین رزولوشن فول‌اچ‌دی و کواد‌ اچ‌دی قائل شد و اچ‌تی‌سی با این اقدام خود کنترل بهتری روی مصرف انرژی در صفحه‌نمایش داشته است. از طرفی صفحه‌نمایشِ وان ام ۹ همچون نسل قبل از نظر کیفیت در سطح بسیار خوبی قرار دارد و به راحتی می‌توان از آن در امور مختلف استفاده کرد و البته نهایت لذت را نیز برد.

در One M9 هنوز حاشیه‌ی پایین نمایشگر وجود دارد و ظاهرا اچ‌تی‌سی نتوانسته آن را از بین ببرد. این حاشیه به دلیل تجهیز دستگاه به اسپیکرهای قدرتمند بوم‌ساند وجود دارند و در واقع بهای صدای قوی و با کیفیت در این گوشی هستند.

شاید مهم‌ترین تفاوت وان ام ۹ با دو پرچمدار قبلی اچ‌تی‌سی در دوربین آن باشد. در وان ام ۷ و ام ۸، اچ‌تی‌سی سعی کرد تا به جای استفاده از سنسور دوربین با رزولوشن بالا، از یک دوربین ۴ مگاپیکسلی با فناوری اولتراپیکسل استفاده کند که بازده‌ی دوربین در نور کم را بهبود می‌داد. اما این ایده چندان موفق نبود، چون کاربران به دنبال عکس‌های با کیفیت‌تر و با رزولوشن بالاتر بودند. حتی در وان ام ۸ اچ‌تی‌سی یک سنسور دیگر را نیز به پشت دستگاه اضافه کرد تا بتواند امکان تغییر فوکوس بعد از گرفتن عکس را فراهم کند، اما این ایده هم چندان کاربردی از آب در نیامد. حالا اچ تی سی در وان ام ۹ از یک سنسور ۲۰ مگاپیکسلی استفاده کرده است. خبری از لرزش‌گیر اپتیکال در این دوربین نیست، ولی شواهد نشان می‌دهند که دوربین ام ۹ نسبت به نسل قبل به مراتب بهتر شده است. محیطی که اچ‌تی‌سی برای نمایش One M9 اختصاص داده بود بسیار تاریک و همراه با نورهای رنگی بود که عکاسی با دوربین‌های حرفه‌ای را نیز مشکل می‌کرد چه برسد به دوربین موبایل، به همین دلیل نتوانستیم به خوبی قدرت دوربین وام ام ۹ را آزمایش کنیم. برای آزمایش دقیق دوربین و اظهار نظر در باره‌ی کیفیت تصویر برداری آن باید تا بررسی زومیت از این گوشی صبر کنید.

شکل لنز دوربین هم از حالت گرد به مربعی تغییر کرده و به خاطر استفاده از سنسور بزرگ‌تر، بخشی از لنز از بدنه بیرون زده، اما این بیرون زدگی اصلا مثل چیزی که در آیفون ۶ و پرچمدارای اخیر سامسونگ می‌بینیم آزاردهنده نیست.

دوربین اولتراپیکسلی که در نسل قبلی استفاده شده بود حالا به جلوی تلفن منتقل شده تا وان ام ۹ به یک گوشی عالی برای علاقمندان سلفی تبدیل شود. ظاهرا این بهترین کاری است که اچ‌تی‌سی می‌توانست برای استفاده صحیح از دوربین اولتراپیکسل انجام دهد.

وان ام ۹ به یک پردازنده‌ی ۶۴ بیتی خیلی قدرتمند، یعنی اسنپدراگون ۸۱۰ و ۳ گیگابایت حافظه رم مجهز شده تا قدرت سخت‌افزاری آن در بالاترین سطح ممکن قرار گیرد. این تلفن با اندروید ۵ آبنبات چوبی و رابط کاربری سنس ۷ خیلی روان و سریع به نظر می‌رسد و در زمان استفاده با آن هرگز متوجه‌ی کوچک‌ترین لگ و تاخیری نشدیم.

مقایسه‌ی HTC One M9 با HTC One M8 و One M7:

HTC One M9 (2015) HTC One M8 (2014) HTC One M7 (2013)
ابعاد  ۱۴۴٫۶ x 69.7 x 9.6 mm ۱۴۶٫۳۶ x 70.6 x 9.35mm ۱۳۷٫۴ x 68.2 x 9.3mm
وزن ۱۵۷ g ۱۶۰g ۱۴۳g
سایز صفحه  ۵٫۰ inches ۵٫۰ inches ۴٫۷ inches
رزولوشن  ۱۰۸۰ x 1920 pixels (~441 ppi) ۱,۹۲۰ x 1,080 pixels (441ppi) ۱,۹۲۰ x 1,080 pixels (468ppi)
نوع صفحه نمایش  Super LCD3 Super LCD3 Super LCD3
باتری Li-Po 2840 mAh (Non-removable) ۲,۶۰۰mAh (non-removable) ۲,۳۰۰mAh (non-removable)
حافظه ذخیره سازی  ۳۲ GB ۱۶GB/32GB ۳۲GB/64GB
حافظه خارجی  microSD, up to 128 GB microSD (up to 128GB) None
دوربین پشت  ۲۰٫۷ MP, 5376 x 3752 pixels, autofocus, dual-LED (dual tone) flash ۴MP, UltraPixel sensor, Duo Camera, dual LED Smart Flash, BSI sensor ۴MP, LED flash, UltraPixel, OIS
دوربین جلو  ۴ MP Ultrapixel ۵MP ۲٫۱MP
ضبط ویدیو  ۲۱۶۰p@30fps, 1080p@60fps, 720p@120fps ۱۰۸۰p ۱۰۸۰p
NFC  Yes Yes Yes
بلوتوث  v4.1 v4.0 v4.0
SoC  Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 & Quad-core 2 GHz Cortex-A57 ۲٫۳GHz Qualcomm Snapdragon 801
(۲٫۵GHz variant in Asia)
۱٫۷GHz Qualcomm Snapdragon 600
GPU  Adreno 430 Adreno 330 Adreno 320
RAM  ۳GB ۲GB ۲GB
WiFi  ۸۰۲٫۱۱ a/b/g/n/ac, dual-band ۸۰۲٫۱۱a/ac/b/g/n, dual-band ۸۰۲٫۱۱a/ac/b/g/n, dual-band
سیستم‌عامل  Android 5.0 with Sense 7.0 Android 4.4 Android 4.4
قابلیت‌های دیگر  Accelerometer, gyro, proximity, compass, barometer UltraPixel sensor, Duo Camera, HTC Sense 6, Zoe, BoomSound, BlinkFeed, Extreme Power Saving Mode UltraPixel camera, HTC Sense 5 (at launch), Zoe, BoomSound, BlinkFeed

رابط کاربری سنس خیلی ساده‌تر، مسطح‌تر و سرراست‌تر شده است. چند قابلیت جدید و جالب هم به آن اضافه شده است. مثلا ویجتی در سنس ۷ وجود دارد که بر اساس زمان و موقعیت شما تشخیص می‌دهد که الان در منزل هستید یا محل کار یا در راه و بر اساس آن، اپلیکیشن‌هایی که بیشتر به کارتان می‌آیند را برایتان لیست می‌کند. حتی اپلیکیشن‌هایی که ممکن است برای شما کاربردی باشند را هم پیشنهاد می‌کند که در صورت تمایل نسبت به دریافت و نصب آن‌ها اقدام کنید. درست شبیه به چیزی که در بعضی لانچرهای مدرنِ اندروید، مثل Yahoo Aviate شاهد آن هستیم.

بعد از معرفی وان ام ۹ در بحبوحه MWC در بخش نظرات بعضی از کاربران اعلام می‌کردند که این تلفن تغییر زیادی نکرده و انتظار داشتند یک محصول کاملا متفاوت رونمایی شود. اما واقعیت آن است که بازار گوشی‌های هوشمند به بلوغ رسیده و دیگر خیلی نمی‌توان انتظار تغییرات و ابتکارات بزرگ را داشت. در واقع اچ‌تی‌سی یکی از بهترین گوشی‌های بازار را باز هم بهتر کرده و همه‌ی ایرادات وان ام ۸، به جز مساله حاشیه‌ عریض قسمت پایین نمایشگر، در نسخه جدید رفع شده است. دوربین قوی‌تر، ارگونومی و طراحی بهتر، سخت‌افزار قدرتمندتر و نرم‌افزار بهینه‌تر همگی جزو تغییراتی هستند که اچ‌تی‌سی در وان ام ۹ اعمال کرده است.

نظر شما در باره‌ی One M9 چیست؟

انتظار داریم اواخر فروردین ماه یا اوایل اردیبهشت ماه شاهد رونمایی از وان ام ۹ در ایران باشیم. اما هنوز اچ‌تی‌سی تاریخ دقیقی برای ورود این محصول به بازار کشور ارائه نکرده است.



ارسال نظر



لوگو اسپانسر