کد مطلب: 12855 |
زمان انتشار:
۱۰:۵۱:۰۳ - یکشنبه ۲۹ مرد ۱۳۹۶ |
|
دفعات مشاهده :
484 |
|
مواد لازم برای بزقرمه :
پیاز درشت |
یک عدد |
گوشت فیله |
۵۰۰ گرم |
نخود |
دو سوم پیمانه |
آب |
یک و هفت دهم لیتر |
زردچوبه، نمک، فلفل سیاه |
به میزان لازم |
سیر |
چهار تا پنج حبه بزرگ |
کشک خشک |
صد گرم |
نعنا داغ و پیاز داغ |
به میزان لازم |
زعفران دم کرده |
به میزان لازم |
طرز تهیه بزقرمه :
کشک را در نصف پیمانه آبجوش خیس مى کنیم.
نخود را از قبل خیس مى کنیم، آب آن را عوض کرده، سپس نخود را جوشانده و آبکش مى کنیم تا نفخ آن گرفته شود.
پیاز را نگینى خرد کرده و در کمى روغن زیتون تفت مى دهیم، سیر را نیز اضافه مى کنیم، سپس گوشت را نیز تفت مى دهیم تا رنگ آن کاملاً تغییر کند.
زردچوبه و فلفل سیاه مى زنیم، نخود و آب را اضافه کرده، وقتى غذا جوشید شعله را کم مى کنیم و زمان مى دهیم تا گوشت و نخود کاملاً بپزند، سپس نمک مى زنیم.
زعفران را اضافه کرده، وقتى آب غذا کم شد، با گوشت کوب مواد را مى کوبیم و کشک را اضافه مى کنیم.
مى گذاریم تا چند قل بزند و جا بیافتد، در آخر روى غذا را با نعناداغ، کشک و سیرداغ تزئین کرده و سرو مى کنیم.
* این غذا در کرمان عموماً به عنوان پیش غذا یا غذاى اصلى همراه با نان خانگى و سبزى خوردن سرو مى شود و گاهاً به عنوان خورشت همراه برنج. در رسپى اصلى از گوشت فیله استفاده شده یا با گوشت دنده جایگزین مى شود.
* در بین خانواده هاى کرمانى بسته به ذائقه با کمى تغییر در مواد، مانند استفاده از گردو، لپه و سیب زمینى پخت مى شود، اما مواد پایه و روش پخت یکسان است.
* دستور من با سیر تازه درست کردم و اینکه غلظتش بعد از کوبیدن مثل ماست غلیظ شود.